2015. március 28., szombat

Budapest Coffee Tour gyerekkel - Fekete

Viharos szélben is BCT! Irány a Fekete az Astoriánál!



Először a 11m2-es kávézóhoz tartozó belső udvari teraszt vettük szemügyre. Rebeka gyorsan kiszúrta a kisasztalt a kisszékekkel és az építőjátékot. Egyből rástartolt. De jó lesz majd itt nyáron a kánikulában kávézni!



A kávézóban volt egy barista srác, aki ment volna aludni, de nem tudott, mert ő készítette a kávét. Ő Dávid. Napok óta az egyik kollégája helyett is dolgozott. Becsülettel tette a dolgát!


A posztírást, a hátfalnál mosolygó szimpatikus lány, Anna mentette meg. Ha ő nem jön oda hozzánk, nem maradunk még egy percnél tovább.


Kellemes beszélgetés során tőle tudtuk meg, hogy a kávékat most a White Label amszterdami mikropörkölőből rendelik.


Az eszpresszónk etióp adado kávéból készült. Dávid ajánlására rwanda coco filteres kávét választottunk. A filteres kávé folyamatához előkapta farzsebéből a mobilját és gyakran figyelve rajta a másodperceket és a V60-at, elkészült a kávénk.



Az eszpresszó nem volt szájcsücsörítően citromos. A párom azért felszisszent, hú de savas! A nyelvünknek még barátkoznia kell a világos pörkölésű eszpresszók ízvilágával. A filteres kávé hidegen még jobban ízlett!
Anna ajánlására megkóstoltuk a Casino Mocca cascara teáját. A cascara a kávé gyümölcsének a lefejtett és megszárított húsa. Ebből egy nagyon gyümölcsös, magas koffeintartalmú teát készítettek nekünk.



Nagyon jó a hely! Visszamegyünk! Elfelejtettük lepecsételtetni a BTC kártyánkat! :D

espresso: 450-
filter coffee: 600-700-
cascara tea: 500-

Fekete
1053 Budapest, Múzeum krt. 5.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése